Обележавање школске славе Светог Саве

Дана 27.01.2019. године Основна школа „Душан Радовић“ обележавала је крсну славу свих школа, Светог Саву. Као и сваке године, и овај пут су се наши наставници и ученици потрудили да на достојан начин овековече овај свима битан празник. Директорка школе, Славољупка Михајловић обратила се гостима уз пригодан говор, а након тога је одељење IV-4 предало кумство својим старијим другарима, ученицима одељења VII-9 са одељењским старешином Бранкицом Николић. Кум наше школе у наредном периоду биће и Владимир Ђаковић, директор ЈКП "Лисје" и бивши ученик наше школе.

Уз нашу наставницу српског језика, Маријану Поповић и ученике седмих и осмих разреда приредба је била употпуњена речима и мислима наших великих песника попут Десанке Максимовић и Матије Бећковића. На приредби је, наравно, учествовао и хор „Вивак“, у свом пуном саставу, са нашом вољеном наставницом музичког Снежаном Протић, као хоровођом. Наши наставници техничког и информатичког
образовања, Алфред Келемен и Слободан Ковачев су својим умећем обезбедили добро озучење и осветљење. Не смемо заборавити ни ученике првих разреда, који су са својим учитељицама Халином Гроховском и Маријом Јовановић припремили малу представу, а због њих су наши многобројни гости изашли из сале са великим осмехом на својим лицима. Свечаности су присуствовали ђаци и наставници са подручија Косова и Метохије, који су били гости наше школе.