ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК

ОШ „ДУШАН РАДОВИЋ“ 

Ченејска 61

ПРОДУЖЕНИ БОРАВАК    

         

Продужени боравак у нашој школи има дугу традицију. Осмишљен је, пре свега, као помоћ Вама и вашој деци и предност имају деца запослених родитеља. Наш задатак јесте да адаптација на нову средину, пријатеље и обавезе прође што лакше. Због тога у боравку реализујемо разне стручно осмишљене активности које спроводе професори раредне наставе. Осим учењу пажња је посвећена и васпитању и здрављу.

Време које деца проводе у продуженом боравку испуњено је самосталним радом ученика, слободним активностима и слободним временом. Ту смо да Вашем детету пружимо подршку у изради домаћег задатка, увежбавање садржаја обрађених на часовима наставе, помоћ при читању и писању. Самосталан рад ученика одвија се под стручним надзором учитељица запослених у продуженом боравку. 

Слободне активности у продуженом боравку испуљене су различитим креативним радионицам у којима деца посебно уживају, зато боравак као груба увек учествује у продајним изложбама које буду организоване за новогодишње и ускршње празнике. Радионице су ликовног, драмског, креативног карактера...

Слободно време и одмор деце је такође квалитетно и безбедно организовано. Деца, када временски услови дозвољавају, слободно време проводе на школском дворишту, или фискултурној сали неколико пута недељно, а понекад и у кратким шетњама у околини школе.

 

  • РАДНО ВРЕМЕ ПРОДУЖЕНОГ БОРАВКА:

 

Понедељак – Петак, од 6.00 до 17.00ч

Доручак 7.30ч

Ручак 11.45ч

Храна је разноврсна, здрава и припремљена у складу са дечијим потребама.

 

  • ПЛАЋАЊЕ БОРАВКА:

У цену продуженог боравка улазе доручак, ручак и ужина за време наставе. Плаћање се врши почетком месеца. На умањење цене право имају родитељи који су корисници дечијег додатка и који имају троје или више деце. На огласној табли истиче се цена боравка за сваки месец. Плаћање се врши учитељицама из боравка.

  • ПРЕОБУВАЊЕ:

Потребно је да свако дете донесе обућу у коју ће се преобути док је у продуженом боравку. Постоје ормарићи за безбедно одлагање обуће који се закључавају.

 

  • ДОЛАЗАК И ОДЛАЗАК ДЕЦЕ:

Родитељи децу доводе до дежурног ученика, и дете даље иде само. Поступак је исти и приликом одласка кући, дежурни ученик доводи дете из боравка. У колико родитељ жели да разговара са учитељицама из боравка мора да се јави дежурном ученику.

 

  • УЧИТЕЉИ:    

Уз сарадњу са учитељима у настави, у боравку са децом раде три учитељице:

  • мастер учитељ Елвира Аврамовић
  • учитељ раредне наставе Јасмина Бобинац и
  • мастер учитељ Нина Радак.

 

Отворени смо за сарадњу и договор. За све додатне информације можете се обратити нашем секретаријату на број 021 - 419 – 195.