Дружење са песником Дејаном Алексићем

"И смеха,
смеха,
и смеха деци!"

 
Стихови који најбоље описују наш доживљај на дружењу са изванредним песником, Дејаном Алексићем, у оквиру манифестације "Антићеви дани".
 
Својом харизмом, шаљивошћу, овај духовити писац је разгалио срца ученика одељења IV - 2, IV - 7, V - 7, V - 9 и VI - 7, али и учитељица и наставница Милене Малчић, Сање Лаловић, Наде Михајловић Живковић и Мирославе Јанковић.
 
Кроз занимљиве и игриве риме које подстичу машту овај савремени књижевник је децу увео у једно ново, дечијом исконском радозналошћу, створено детињство.
 
"Химна блесављењу" нас је беспоговорно одушевила својим хумором комбинованим са свечаним тоном химне, али нас је и поучила једном мудром и надасве, ведром стилу живота.
 
Такође, представљена нам је и књига за децу "Чудесни доживљаји Азбучка Првог у тридесет слова".
 
Дејан Алексић је песник и писац који је врло пријемчив деци, уметник који својим стваралаштвом далекосежно и са више различитих аспеката утиче на развој и формирање личности детета.
 
Осим по овом незаборавном дружењу, 15. март 2019. године, остаће упамћен и по томе што је награда "Мирослав Антић" доспела у праве руке, руке Дејана Алексића.