Змајеве дечје игре код нас у школи

СВА БИ ДЕЦА ДОШЛА АМО,
ДА СЕ СВОЈСКИ ПОИГРАМО!

ОШ ,,Душан Радовић” је била школа домаћин 67. јунског фестивала Змајеве дечје игре. У уторак, 4. 6. 2024. године са почетком у 15h у Темеринској згради одржан је пригодан програм, откривање 3Д слике и дружење са песницима. Координатор програма Јелица Радак, уз несебичну помоћ колега, приредила је приредбу у којој су учествовали ученици Темеринске школе. Богат програм садржао је рецитације, песме,и драмска извођења уз текстове познатих песника. У програму, који се састојао и од 8 радионица  распоређених у учионицима и у дворишту школе, учествовали су бројни књижевници. Оливера Јелкић, Весна Алексић, Гордана Тимотијевић, Миња Илијева, Елизабета Георгиев, Биљана Марковић Јевтић, Ивана Нешић, Николета Новак, Тамара Лујак, Љубивоје Рушумовић, Божидар Мандић, Стеван Милошевић, Бранко Стевановић, Александар Јањушевић, Горан Новаков, Роберт Такарич, Бојан Љубеновић, учитељи, наставници и ученици наше школе. Ученици су имали прилику да разговарају, пишу, читају и доживе заједички час са нашим великим књижевницима. Велико одушевљење изазвало је представљање уметничке 3Д слике аутора Катарине Стојановић Костић и Миливоја
Костића. Сви присутну су похрлили да се фотографишу поред слике и забележе тренутак који је несвакидашњи. Публику су чинили ученици Темеринске и Велебитске школе, заједно са родитељима, учетељима и свим запосленим у школи. Велика част је бити школа - домаћин Змајевих дечјих игара.

НЕК СВА ДЕЦА ДОЂУ АМО!

Од 17h у дворишту школе одржан је концерт музике за децу на стихове Чика Јове Змаја. Концерт су приредили Невена и Александар Балош, музички уметници Креативног студија ,,Чаролија”. Уз звуке дечјих песама, пригодну музику, пријатан амбијент у дворишту школе, ученици су заједно са родитељима и наставницима певали и плесали.