Обележавање школске славе Светог Саве

27.1. 2018. године у Основној школи „Душан Радовић“ свечано је обележена школска слава, Свети Сава.

Програм је започет Светосавском химном, а потом је госте поздравила директорка наше школе професор Славољупка Михајловић. У свом обраћању гостима, запосленима, ученицима и родитељима, директорка је подсетила да је Свети Сава утемељио српско образовање и науку и зато вековима славимо његово име, живот и дело. Поздрави добродошлице посебно су упућени нашим гостима, ученицима и наставницима из Основне шкколе „Кнез Лазар“ са Косова и Метохије. Свештеник отац Бранко Ћурчин  освештао је колач школске славе, са домаћинима, гостима и кумовима. Прошлогодишњи кумови одељења 7-2 са одељенским старешином Дејаном Радека предало је кумство одељењу 3-4 са учитељицом Ренатом Јефтић. Кум наше школе у наредном периоду биће и господин Блажо Писарић, успешни привредник и бивши ученик наше школе. Он је у свом пригодном говору указао на значај образовања и васпитања, како у прошлости, тако и данас. Одељење 3-4 приказало је свој програм. Они су говорили текстове са темом о животу Светом Саве. Уметнички програм је настављен наступом школског хора „Вивак“ под вођством професора музичке културе Снежане Протић и Биљане Оравец. 

Чланови драмске и рецитаторске секције осмог и шестог разреда казивали су текстове инспирисане мислима наших књижевника и научника о Светом Сави и духовности нашег народа.

Програм су осмислили професор српског језика Светлана Мунћан и професори веронауке Јелена Вукић Влајков  и Бранислав Нијемчевић.

Извођењу музичког дела програма и школском хору придружили су се наши гости са Косова.

Програм је завршен подсећањем на речи самога Светог Саве: Нека одступи од вас свађа, завист, свака сујетна љубав „и неразуман дар…“

Кумови школске славе позвали су присутне да се придруже свечаној трпези.

Сцена школске приредбе је ликовно опремљена заслугом професора ликовне културе Мирјане Павловић и ликовне секције.

Професори информатике Алфред Келемен и Слободан Ковачев омогућили су техничке услове за извођење приредбе.

Организатори програма се захваљују свима који су допринели извођењу свечаног програма за школску славу, Светог Саву.