ПМФ организује бесплатне припреме за мале матуранте

Порука од декана ПМФ-а
 

У периоду од 13. до 17. jуна, Природно-математички факултет Универзитета у Новом Саду, организује  бесплатне припреме за малу матуру за све ученике основних школа широм Србијеи то из: математике, физике, хемије, биологије и географије.

 

Припреме ће се одржавати онлајн, преко платформе која омогућава истовремено учешће и до 10.000 ученика. Ове часове ће држати искусни професори са Природно-математичког факултета у Новом Саду. Ученици неће бити само пасивни посматрачи, него активни учесници ових часова – моћи ће у реалном времену да решавају задатаке и постављавају питања предавачима. Сви часови ће бити снимљени и ученици ће моћи и одложено да их погледају.

 

Ученици само треба да се бесплатно региструју на порталу на којем ће бити постављени линкови за часове, снимци тих часова, као и остали корисни материјали.

 

Линк се налази на сајту Природно-математичког факултета у Новом Саду https://www.pmf.uns.ac.rs

 

Сваког дана током „Недеље мале матуре на ПМФ-у“, ученици ће слушати припрему за малу матуру из по једног предмета и то:

 

·         понедељак,          13. јун, од 11 часова –            ФИЗИКА;

·         уторак,                 14. јун, од 11 часова –            МАТЕМАТИКА;

·         среда,                   15. јун, од 11 часова –            ХЕМИЈА;

·         четвртак,              16. јун, од 11 часова –            БИОЛОГИЈА;

·         петак,                   17. јун, од 11 часова –            ГЕОГРАФИЈА.

 

ПМФ у Новом Саду је прошле године организовао први пут припреме за малу матуру из математике, на којима је учествовало неколико хиљада основаца. Позитивна искуства и реакције ученика су нам и били основни мотив да и ове године држимо ове припреме и то из свих области које се изучавају на нашем факултету. На тај начин желимо да помогнемо основцима да што боље положе малу матуру и упишу жељене школе.